lauantai 19. huhtikuuta 2014

Yllätysnolla ja normitreenejä

Lauantaina 12.4 jatkettiin kisaamista 2 agilityradan verran, kisat olivat Lempäälässä. Hyppärin jätin suosista väliin, kun tiesin, että 3 rataa en jaksa juosta. 
Tykkäsin molemmista radoista ja ekalla radalla (joka oli näistä helpompi) oli kohtia, joissa kelpien irtoamisesta oli hyötyä. Mentiin siis  lujaa ja vaikka jouduin peräti 3:ssa kohtaa muuttamaan ratasuunnitelmaani (kun ei vaan ehdi), tultiin nollalla maaliin. Ja fiilis mitä mahtavin! Aika alussa oli kohta, jossa en ehtinyt valssata, onneksi jatkotilanteessa Yello irtosi hyvin putkeen ja ehdin ohjaamaan seuraavan hyppykuvion. Yello liukastui välistävetohypyillä, mutta selvitti molemmat rimat. Kepeille jouduin takanaleikkaamaan poiketen alustavasta suunnitelmastani ja vielä lopussa olin eri puolella kuin aikomukseni oli ohjaamassa hyppyä. Tästä syystä hypyn sijainti hieman hakusessa, mutta onneksi koira klaarasi huonosta ohjauksesta huolimatta. Etenemällä 4,28 maaliin, tulos -7,20 ja sijoitus toki vaatimaton 8.

Toka rata oli asteen haastavampi, mutta varsin mukava ja jouheva profiili tässäkin. Tuplanolla kaatui yhteen ohjausvirheeseen ja siitä johtuvaan hypyn väärinpäin suorittamiseen. Muka "varmistin" takaakiertoa ja sain sillä varmistamisella koiran tulemaan jalkoihini ja hyppäämään väärinpäin. Ja Yellohan oli alunperin menossa ihan oikeaan suuntaan... No, 2 nollaa olisi ollut jo ihan liikaa, tyydytään yhteen :).

Maaliskuun puolivälin jälkeen on päästy taas säännöllisesti treenaamaan agia. Mukavia treenejä on ollut, koira on hyvä, ohjaaja vaan on jarru. Mutta jatketaan harjoituksia ja katsellaan kisoja eteenpäin. 
Tokoakin on pikkusen treenattu, mutta tokon suhteen ollaan vähän odottavalla kannalla. Jos kevät toisi vähän enemmän treeni-intoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti