lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kisakauden aloitus Lempäälässä

Eka rata: agility
Ihan mukavaa menoa, vaikkakin aika alussa oli arvattavissa oleva virhepaikka. Vaikka tiedostin paikan, en saanut tilannetta pelastettua. Kyseessä oli -yllätys, yllätys- suoran putken jälkeinen hypylle työntö. En ehtinyt (lähellekään) kuvittelemaani paikkaan, enkä osannut lennosta ohjata kauempaa. Yello jäi pyörimään hypyn eteen ja siitä kielto ja samalla heti yliaikaa. Ei päästä ihanneaikaan yhdellä kiellolla, ei sitten millään. Vielä toinen virhe, kun myöhästyin takaakierolla ja Yello joutui kiertämään ekstraa hypyn väärällä puolella. Joten mutkitteli sinne taakse ja rima alas. Tulos 13,26.

Toka rata: agility
Tämä rata sopi meille paremmin, fiilis oli tosi hyvä. Pieni panikointi lennossa tapahtuneessa ohjausmuutoksessa (en ehtinyt valssata) kostautui rimanpudotuksena. Vielä jatkotilanteessakin myöhästyin keinulla takanaleikkauksessa ja hidastin koiraa vaihtamalla puolen keinun edessä. Paras rata tänään. Tulos 5 (sijoitus 11.)

Kolmas rata: hyppis
Suoria putkia ja vaikeita hyppykulmia = lue: ei toivoakaan ehtiä. Ennen hylkääntymistä vitonen radalta. Sihteeri ei ole merkannut mistä, ehkä kaadoimme yhden hypyn ennen suoran putken jälkeistä hypynohitusta, jota en lähtenyt korjaamaan, ja jatkettiin vaan matkaa = hyl. Ohjaus koko ajan myöhässä ja ohjaaja ei nyt ehtinyt mihinkään. Yritin lähetellä Yelloa niihin suoriin putkiin ja läyeroida muita esteitä oikaistakseni lyhyempää reittiä. Kohtuullisesti toimikin, vain kerran Yello ei irronnut. Ilmeisesti liikahdin liian aikaisin ja Y. lähti liikkeeseen mukaan, väärään suuntaan. Katsotaan jatkossa, pärjäämmekö ollenkaan hyppiksillä, vai yritänkö saada Yellolle nopeamman ohjaajan hyppisradoille. Jos näin huonolta näyttää kuin tänään, ei mitään järkeä. Kuitenkin Yellon sertitilanne olisi se, että sillä on valioitumismahdollisuus hyppyvalioksi. Vaikka ei se koiraa pahenna, vaikka se ei koskaan valioitusikaan. Katsotaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti