keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Talvitreenejä

Su 2.2 tokoa Pikitien hallilla. Ensin osallistuttiin Yarran kanssa ohjattuun osuuteen, jossa teemana maahanmeno. Muutakin ehdittiin tehdä. Ensin luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Tai Yarra tais olla ryhmän ainoa, joka vähän "enemmän" malttoi paikoillaan makoilla. Eli häiriötä tuli ihan kivasti ja hyvin Yarra pysyi. Palkkailin välillä. Lisäksi maahanmenoja ohjaajan edessä ja jokunen myös liikkeestä "seuraamisesta". Toistot meni ihan ok ja otinkin sitten vielä muistutuksena seisomista, joka onnistui ja ei onnistunut. Vielä hyppyä, Yarralle avo-versio (istuminen kerran makuuksi) ja loppuun vapaamuotoinen luoksetulo.

Yello treenasi merkkiä (hyvä vauhti, ehkä jopa liian hyvä....), ei stoppia. Ohjattua, mutta nyt oli homma hukassa, kun ei olla treenattu. Yello onneksi kuitenkin reagoi korjaaviin käskyihin, ei väärää kapulaa. Luoksetulon pysähdyksiä avustajan kanssa + sivullaistumista häiriössä. Kerran meni maahan väärän ihmisen käskystä.

Tokalla kierroksella kaukoja (ikuisuusprojekti...), metallinpitoa (ikuisuusprojekti...), vähän seuraamista. Eikä muistettu ottaa paikallaoloja. Jos niitä ei oteta heti alkuun, yleensä ne sitten unohtuvat.

Ti 4.2 agilityä Sääksjärvellä, pitkästä aikaa päästiin treeneihin. Yellohan oli varsin mahtava jälleen, teki kaiken just niinkuin ohjattiin. Että kiitos ja anteeksi t. huono ohjaaja :). Rata oli suhteellisen simppeli, mutta muutama kiva juju oli matkan varrelle eksynyt. Puomilla olisi ollut todella hyötyä, jos koira olisi osannut mennä alastulolle itsenäisesti. Puomilta kun käännyttiin ikäänkuin takaisinpäin. Mutta Yellohan ei sellaista osaa, joten jouduin itsekin kipittelemään alastulolle. Pujottelun jälkeisessä kuviossa oli hyötyä, jos koiran pystyi jättämään pujottelemaan yksistään ja etenemään jo jatkoon. Tämä onneksi  meiltä käy, eli joskus saa otettua etumatkaa. Puomin ylösmenoon tuli huomio, että jos tikkaan juoksuaskelet taajaan, se auttanee koiraa askeltamaan oikein eli osuen. Seurataan tilannetta.

Su 9.2 tokoa Pikitien hallissa. Yarra ensin, ohjatut treenit, teemana ruutu. Yarralle näytettiin alusta (jossa makupala) ruudussa. Eka lähetys n. 10 m, sitten vähän enemmän, sitten vielä täysimatka, mikä hallissa on mahdollista. Olisko 18-20 m? Lopuksi vielä tehtiin ruudun loppukävely. Ei lähtenyt ennen aikojaan, mutta "sivulletulo" ei oikein onnistunut, kun en muistanut ottaa nakkia merkiksi paikasta. Vähän juuttui liikkuriin, mutta siitä ei muuta kuin banaaninmuotoinen meno ruutuun :). Joka kerralla siis oikea osoite. Ehdittiin vielä lyhyesti toka kierros. Siinä heti "täys"matka, tosin Yarra oli mukana makupalaa viedessä. Hyvä meno, ja vielä toinen toisto, johon koko homma loppukävelyineen. En seisauta Yarraa ruutuun, vaan suoraan maahan. Turha vääntää turhasta. Odotellessa vähän kontaktia ja kaukojen vaihtoja.

Yello teki omalla hugillaan seuraamista, merkkiä, jääviä (se seisominen ei onnaa), luoksetulon pysäytyksiä apurin kanssa ja metallinpitoa. Lopuksi tehtiin ryhmäpaikallamakuu, josta on nyt tullut selkeä ongelmaliike. Reagoi toisten käskyihin, eikä uskalla totella mun käskyä. Enemmän häiriötree-niä(kö)?!? Ja aloituksia ilman paineita?

Ti 11.2 agilityä Sääksjärvellä. Varsin mukava rata, jossa onnistumisia kuin myös epäonnistumisia. Kertaalleen rima alas - tyypillinen tilanne -> takaakierto ja ohjaaja koiran tiellä. Muurin ohitus, kun oletin, en ohjannut. Koira tuli mun perään, kun vaan juoksin. Kun otin koiran katseella (putkelta) mukaan, mentiin sujuvasti muurin yli, vaikka olin ehtinyt edelle. Ja vielä harvinainen putken väärään päähän meno, kun vekitys jäi.
Noin yleensä ottaen jouduin ohjauksissa pois omalta mukavuusalueelta - tällä kertaa tehtiin pari päällejuoksua (tai no, eka ehkä myös tulkittavissa tavalliseksi työnnöksi). Näissä ohjauksen ajoitus tuli haasteeksi, helposti mulla "jää päälle" edellinen ohjaus, kun jo pitäisi kiireesti kertoa koiralle seuraava suunta. Hidastelusta seurauksena ylimääräisiä pyörähdyksiä.

Ti 18.2 agilityä Sääksjärvellä. Oman mukavuusalueen ylitykset jatkuivat. Takaakierto ryyditettynä persjätöllä. Mutta tehtiin ja jopa onnistuttiin. Lisää treeniä toki kaivataan, mutta hienosti Yello vaan tekee, on se muru:). Siellä täällä ohjaukset valuivat ja linjat sitä myöden pitkiksi. Ajoitus, ajoitus, ajoitus! Kiva rata, suoria pätkiä ohjauskuvioiden lisäksi, joten juoksemista riitti!

Ti 25.2 agilityä Sääksjärvellä. Suoria putkia, pujottelun avokulmaa, jopa saksalaista treenattiin. Joten osittain jälleen mukavuusalueen ulkona. Yello oli aikas vallattomalla päällä, kun viime aikojen aktiviteetit ovat olleet vähissä. Joten ehdoton suosikki oli putki-putki-juoksu, kun oikeesti olis pitänyt ekan putken jälkeen kääntyä hypylle... Mutta kyllä se jossakin vaiheessa jopa onnistui, se kääntyminen. Putki puomin alla, erottelu onnistui hyvin, hypyillä jouduttiin hiomaan jälleen kaarroksia pois, pujottelun avokulmaan kerran huolimaton vienti. Vähän huolimattomuutta siellä täällä, mutta varsin hyvä fiilis näistä(kin) treeneistä jäi. 

Jk 5.3. Joudumme pitämään pienen tauon treenaamisesta, "normaalielämään" toivottavasti palataan maaliskuun puolivälin tietämillä. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti