keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Wanhan wuoden loppu & uuden alku!

Ti 10.12 agilityä Sääksjärvellä. Tällä kertaa teemana lähetykset (estehakuisuus). Suoraan putkeen mentiin pari kertaa, ekan kerran jälkeen 3 hyppyä viuhkana, taas suoraan putkeen ja 3:n esteen viuhka (hyppy-hyppy-pituus). Eka viuhka takkuili, mulla ei olis ollut putkella kiire, mutta aina ajauduin paikkaan, josta jäi ohjaustilaa liian vähän ja viuhkan keskimmäinen hyppy takersi. Toinen viuhka menikin sitten paremmin, kun suoralla putkella jäin tähän suuntaan "sopivasti" jälkeen ja Yello haki viuhkan keskimmäisenkin esteen hienosti. A:lle mentiin tiukassa mutkassa pujottelun jälkeen ja sainkin Yellon kääntymään pari kertaa A:n alla olevaan putkeen A:n sijasta. Lopulta sekin oikein. Radan lopussa vielä kinkkinen takaakierto, johon mentiin läheltä toista hyppyä. Yello meni joka kerta oikealle hypylle, mutta itse jäin vähän liikaa koiran eteen, joten jatko vähän takkusi. Perisyntini tuo edessä olo näillä takaakierroilla...!

Ti 17.12 agilityä Sääksjärvellä. Valsseja ja tiukassa nipussa olevia hyppyjä. Vähän löysää ohjausta, valui ja valui. Ei tainnut kuitenkaan vääriä esteitä mennä kertaakaan?! Kun saatiin valssin ajoitusta paremmaksi, meno oli vähän jouhevampaa. Eli jalat jo kääntyy vaikka yläkroppa vie edellistä estettä loppuun asti. Oli vaikea pitää pakka koko ajan kasassa, kun esteitä tuli jatkuvasti eteen ja valsseja riitti. Eikä se siis onnistunutkaan, väkisin jossakin vaiheessa valumaa tuli. Yksi rima tuli muutaman kerran alas, pakkovalssissa, jota taisin yrittää muuttaa vippaukseksi. Koira tarvitsi tilaa, sitten se sujui! 

Su 22.12 tokoa Pikitiellä. Ilmoitin Yarran ohjattuun tokoon ennen Yellon treenivuoroa. Teemana ohjatussa oli paikallaolot ja seuraaminen. Istumisessa Yarra luonnollisesti meni pari kertaa maihin, mutta muuten tuo nakotti taitavasti. Makuu meni muuten hyvin, mutta Sarin tullessa häiriöksi vieterit löytyivät jaloista:). Sitten pysyi häiriöissäkin, kun jäin lähemmäksi vahvistamaan. Itse maahanmenohan Yarralla on sikanopea, paljon nopeampi kuin "veljellään" Yellolla! Seuraamisen opettaminen on aikanaan jäänyt kesken, nyt treenattiin lähinnä kontaktia ja lopuksi ihan pari askelta seuruuta. Itsekseni odotusajalla otin pari luoksetuloa, kaukoja (maahanmeno onnistuu kaukaakin, mutta istumaannousussa pomppaa eteenpäin, tarttis treenata läheltä ja lopuksi (avo) hyppyä. Ensin loppuosa ja sitten kokonaisena. En muista onko joskus otettu (??), mutta ainakin osasi, kuin olisi aina osannut:).

Yello treenasi kaukoja (sei-maa oli tällä kertaa se vaikein), seuraamista, jääviä (seisominen vaikein, ei onnistunut kerralla), metallin pitoa, hyppynoutoa puukapulalla ja tunnari. Tunnarissa toi sitten väärän, vieläpä 2 kertaa:(. Haisteli kyllä omaa joka toistolla. Varmaan olisi pitänyt aloittaa alusta ekan väärän jälkeen eikä lähettää koiraa uusiksi. Sitten kun uusittiin uudella omalla, teki hyvin ja vauhdikkaasti ja tarkasti oman tuoden. Mene ja tiedä, mikä tuota tunnaria vaivaa.... ikuisuuskysymys!


To 26.12 agilityä Sääksjärvellä. Plääh, nyt oli sellaiset treenit, että oikein mikään ei onnistunut kunnolla:(. Surkee ohjaaja, ei voi muuta todeta. Mm. muurille mentiin useita kertoja vähän vaikeista kulmista, enkä osannut niitä helpottaa tarpeeksi ja tyrin kääntymiset totaalisesti. Muurin kaikki palaset hajos kerran, siis kaikki osat... Yellohan nyt vaan tottelee, ne surkeetkin ohjaukset. Kontaktit kusi, kun yritin saada toteutettua kauempaa. Siis karkas ennen aikojaan, ei onneksi loikkinut, sentään! Hypyillä hosuin ja yhtä hyppyä jouduttiin moneen kertaan hiomaan, kun Yello aina lähti mun väärään suuntaan menneeseen liikkeeseeni mukaan (ja kielsi hypyn). Meinas jo hermot mennä omaan tunarointiin. Ainoa hyvä kohta taisi olla pujotteluunsyöttö + leijeröinti hypyn jäädessä väliimme pujottelun aikana. 
Tästä ei voi kuin nousta (tai vajota lopullisesti)!

Su 29.12 tokoa Pikitiellä. Yarrakin teki jotakin; aluksi muutama ruutuun juoksu namialustalle. Lopuksi yritin seisauttaa, mutta Yarra tarjoaa niin herkästi maahanmenoa, joten käskytin sitten suoraan maahan. Kaukoja, maa-is namilla nokasta, muuten hypähtää eteenpäin. Vähän kontaktitreeniä + parin askelen seuruuta. Hyppyä, muuten ok, mutta tarjosi tässäkin hypyn takana maahanmenoa. Muutama vapaamuotoisesta liikkeestä maahanmeno + seisominen. Ei seisonut ennenkuin autoin mahanalta nostaen. Sitten ilman apuakin ok. Vähän tunnarikapulalla noutoa + pitoa. Loppui siihen, kun ilmeisesti kieli jäi kapulan ja hampaiden väliin. Auts. 

Yello: Ensin merkillejuoksutus (oli muuten hieno merkki), tuntui koiralla riittävän nimittäin ylimääräistä energiaa, saipa sitä sitten purkaa pallon kanssa juosten. Sitten Yello teki liikkeestä jääviä - seisominen ihan kateissa. Lopulta onnistui vain vapaamuotoisesta liikkeestä. Siis istui joka käskyllä. Ehkä pitää kehittää jokin pienimuotoinen apu, jotta onnistuisi. Ikävästi kateissa nyt. Liikkeestä maahanmeno onnistui, istumista ei sitten otettu käskyllä. 
Sen verran tahkottiin, että tauko tässä vaiheessa.
Sitten odotettiin ja odotettiin..... muut nimittäin halusivat kuunnella häiriöcd:tä treenatessa, ja sehän ei Yellolle käy, kun siinä on myös laukauksia yms pamauksia:(. Lopulta sitten päästiin jatkamaan. Ensin pieni muistutus paikallaolon makuukäskyyn. Tai siis siihen, että ei tottele muita käskyttäjiä:). Normikäskytyksellä pysyi kuulolla, mutta sitten, kun vierestä houkuteltiin, lankesi pari kertaa. 
Sitten istuminen (ok), ja paikallamakuu (Yello 4.käskytettävä), meni vasta mun käskystä, jee! 
Sitten vielä tehtiin lyhyesti metallikapulan pitoa, kaukoja (lähinnä sei-maa-liikettä läheltä), seuraamisen askelsiirtymiä.

Ps. Kotona pihatunnarit onnistuneet, samoin on tehty jäävien asentoerottelua, sekin suht ok. Seisominen ei edelleenkään parasta mahdollista, mutta toivottavasti kohden ollaan menossa.

Ke 1.1 agilityä Sääksjärvellä. Rata 27 estettä, hieman suoraviivaisempaa profiilia tällä kertaa. Oikeastaan ainoa kohta, mihin takerruttiin oli putkelta hypylletulo, missä koiraa piti kulmata ennen hyppyä. Tyypilliseen tapaani olin koiran tiellä ja viivyin liian pitkään siinä väärässä paikkaa...
Yello ainakin tuntui nauttivan, kun sai luukuttaa kunnolla. Ihan kamalasti en kuitenkaan jäänyt jälkeen, kun ihan sellaista suoraa suoraa ei kuitenkaan ollut. Vähän helpompaa ehkä vain:)-. Kivasti vielä onnistui pujottelun aikana leijeröintikin, taas. Kyllähän sitä treeneissä uskaltaa tehdä, koskalie kisoissa?? Toivottavasti jossakin niissä harvoissa mihin mennään, tilaisuus testiin tulisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti