sunnuntai 20. lokakuuta 2013

"Poispäinkääntöjä"

Ti 8.10 agilityä Sääksjärvellä. Rata oliskos ollut 28 estettä...., teemana mm. poispäinkäännöt. Eikä me niitä oikeastaan osata, on joku joskus yrittänyt opettaa, mutta siitä on niin kauan aikaa, että ei enää oikein muistunut mieleen. Tehtiin jotenkin omalla tyylillä. Ohjaus kaiketi kohtuullista, pieniä mokia siellä täällä, mutta enimmäkseen pysyttiin oikealla radalla. Josko se nyt mikään meriitti sinänsä olisi :).
Rimat osa 55cm ja osa 60cm, nyt taisi 1-2 rimaa tulla alas ja muutama kosketus. Mutta noin ylipäätään osasin jo luottaa pohjaan, enkä oikeastaan edes ajatellut sitä. Hyvä niin, pohja pelittää ja koira kans:). Paras poispäinkääntö tehtiin kepeille, siinä koira lisäksi irtosi hienosti itsenäisesti kepeille vaikeasta alustavasta tilanteesta. Yksi sylkkäri onnistui hienosti. Poispäinkäännöt hypyille sen sijaan kömpelöitä, laajakaarisia. Sinnepäin jotenkin. Onhan Yello hallinnassa, mutta harmittavasti ohjaaja on koko ajan myöhässä, mistä koira sitten kyllä huomauttaakin. 
Takaakierrossa jäin todella huonosti (=vaarallisesti) koiran eteen, kun olen niin hidas. Tarttis treenata! 
Kaiken kaikkiaan treenistä jäi tosi hyvä mieli. Vaikka en mestari olekaan, nyt sitä hyvää mieltä tuli kivasti. Kouluttajalta muutamia hyviä huomioita. 

Ti 15.10 agilityä Sääksjärvellä. Tällä kertaa radalla "vain" 24 estettä. Teemana valssit. Rata oli mielestäni tosi haastava ja paikotellen vaati ohjaajalta rivakkaa liikettä. Tai tietysti riippuuhan se koirasta ja opetetuista asioita. Mutta meidän tapauksessa sitä liikettä, kun Yelloa ei ole kukaan opettanut etenemään (oikein) itsenäisesti kaukana. Sikäli hämmästyttävä eka kierros, että melkein tehtiin nolla! Se ainoa virhe tuli radan alkupuolella putken jälkeen. Putki oli puomin alla ja putken jälkeen hyppy, jolle kulmasin voimakkaasti. Yello lähti ohjaukseen mukaan hienosti - hyppäsi puomin pään yli tullessaan hypylle. 
Muuten virheittä maaliin. Yksi kouluttajan tarkoittama valssikohta meni meillä sylkkäreiksi, toistokierroksella sitten valssattiin. Pujotteluhaastettakin riitti, kun keppien jälkeen oli putki, jonka jälkeen hyppy ihan "väärinpäin" suhteessa putkesta tulosuuntaan. Otin siis riskillä- juoksin minkä kerkesin, kun koira pujotteli, takaviistoon putkikäsky, jotta ehdin hypylle merkkaamaan koiralle takaakierron. Ehdin kuin ehdinkin ja kepit hienost! Loppusuoralla oli myös okseri, eikä muuten tullut rima alas! Rimat 55 ja 60, vain 1 rima alas (tokakierroksella). 

Tokakierroksella en sitten meinannut saada sitä alun putki - kulmaus hypylle kohtaa toimimaan. Kun koira ohitti puomin pään, kääntötila jäikin tosin pieneksi, jolloin Yello joko ajautui hypyn väärälle puolelle tai hyppäsi huonosta kulmasta. Olin siis myöhässä kääntöni kanssa, ajoitus oli tosi tarkka. Toinen kierros noin muuten myös hienosti, vain se yksi rima alas, kun olin hätäisesti menossa seuraavalle esteelle. Muutaman - tai no - pari kouluttajan ohjettakin ehdin vauhdissa toteuttaa. Tai ainakin tiedostaa :). Mm. kun vien Yelloa ahtaalle hypylle, kannattaa viedä ohjaten molemmilla käsillä (kohta sitten vaihtaa varsinainen ohjaava käsi) ja tehdä koiralle hyvä tie hypylle. Parempi hypätä suorasti kuin kääntyä ilmassa (rimavaara). Vauhdikasta menoa, aina (=usein) ei ehdi reagoida, vaikka muistaisikin ohjeet. Tosi kivat treenit taas!

Su 20.10 tokoa Pikitien hallissa. Metallikapulan pitoharjoituksia. Vielä on liian aikaista/hätäistä yhdistää hypyn kanssa. Malttia! Kauko-ohjauksen aloituksia / vapautuksia yhdellä asennonvaihdolla ja ilman asennonvaihtoa. Aikas yllättävä treeni Yellolle :). Merkillehetsauksia. 
Tunnari, sekalainen muodostelma, vääriä reilu 10 kpl. Yello lähti mielestäni (liian) kovassa vireessä  kapuloille ja pelkäsin pahinta. Mutta suotta, aika alussa haistoi oman (ei oikeastaan haistellut kuin 2-3 väärää) ja toi sen epäröimättä ja vauhdilla. Pito-ote, no, se kyllä oli luokattoman huono / höllä. Tarttis varmaan treenata erikseen. Jäävät, kaikki oikein heti, vapautin ja palkkasin kaikki. Loppuun vielä vähän seuraamista ja paikallamakuun alku- ja loppukäskytyksiä. Yello reagoi viereisiin maahan-käskyihin, vaikka sellaista käskyä meillä ei edes ole. Mokomakin tietoviisas - "aha, tämä oli nyt tämä makuuliike, menenkin heti maihin". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti