torstai 5. syyskuuta 2013

Toka EVL

Iltakisat Lempäälässä Tamskin tallilla.
Liikejärkkä lähes sama kuin Yellon ekassa kisassa. Vain tokan setin 2 viimeistä liikettä eri järjestyksessä. Eli hyvä järkkä tämäkin:)-.

Ensin paikallaolot: 

Istuminen -10.  Ei ainoa kymppi tällä kertaa, ei kommentoitu mitään, ilmeisesti siis ihan ok:)
Paikallamakuu - 8. 5 koiraa, Yello viimeinein. Makuulle meni hyvin ja pysyi ilmeisesti ilman virheitä, kun ei kommentoitu. Lopun perusasentoon siirtymiseen 2 käskyä, kun juuri käskyn aikaan joku paukautti autonoven hallin vieressä. Eli niin pienestä se keskittyminen herpaantui:(.

Eka setti:

Ohjattu - 10. Saatiin arvonnassa tällä kertaa oikea (kuten kaikki muutkin), yllätys! Lähti ekalla merkki-käskyllä vieläpä kohtuullista vauhtia, mielestäni ei kuitenkaan riittävää vauhtia. Muistaakseni jäi vähän vajaaksi se merkin taakse siirtyminen, joten jäi hieman merkin vasemmalle puolelle ohjaajasta katsoen. Mutta siis täysin hyväksytyssä paikkaa. Noutokäskyllä hienosti vauhdikkaasti oikeaan suuntaan ja upea nouto!! Viereentulo ilmeisesti riittävä, kun tuomari antoi jopa kympin. Jeih!  
Zeta - 10. Kaikki asennot oikein (järkkä is-sei-maa), onnekkaasti ei seisomista ekaksi. Tuomari arvosti jopa kympin edestä, oho! 
Kaukot - 0. Järkkä maa-is-sei-maa-sei-is-maa. Voi kyynel. Yello ei tällä kertaa halunnut nousta istumaan. Liikaa käskyjä ja etenemistä. 
Tunnari - 0. Toi väärän. 

Toka setti:

Seuraaminen - 8. Sain koiran hyvään vireeseen ennen toisen setin alkua. Varmasti oli selvästi parempi seuruu kuin edellisessä kokeessa. Ainakin tuntui varsin hyvävireiseltä. Vaikea sanoa tuomarin mielipidettä, kun mitään ei kommentoitu mihinkään liikkeeseen. Itse huomasin kuitenkin sitä Yello perisyntiä eli hitautta ja vajautta perusasennoissa, erityisesti askelsiirtymisissä. Kuitenkin huomioitava, että peruutusaskelet menivät hyvin!
Luoksetulo - 8½. Sikäli hieno luoksetulo, että vauhti pysyi kaikkien osuuksien ajan tosi hyvänä. Jopa niin hyvänä, että seisominen meni vähän pitkäksi. Koira yritti, mutta vauhtia vaan yksinkertaisesti oli liikaa. Olettaisin siitä pistemenetyksien johtuneen.
Ruutu - 0. Ihan mahti ruudun loppuosa merkistä eteenpäin, harmi, kun koira ei löytänyt merkille kuin n. 4. käskyllä. Unohdin ennen omaa settiä muistuttaa koiraa merkistä hallin ulkopuolella. Joten menköön typerän ohjaajan ja kokemattoman koiran piikkiin tämä. Mutta ihan mahtava ruutuunmeno ja loppuosa!!
Metalli - 7. Olihan se edelleen vaikeaa. Otti kapulan selkeän miettimisen jälkeen. Mutta jälleen IHME- toi hypäten.

Yhteispisteet 185p., ei tulosta, sijoitus 5./5. 

JATKUU MYÖHEMMIN:

Lisätään paremmalla ajalla vähän pohdintaa, missä mennään tokon suhteen. Toistaiseksi vain treenataan, jos aikaa ja intoa löytyy. Kisaaminen siirtynee ensi vuoteen tai unohdetaan kokonaan, jos kaukoja ja tunnaria ei saada parempaan kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti