torstai 22. elokuuta 2013

Liikkurilla ja ilman

Lauantaina 17.8 treenit Sarien (2kpl) kanssa Haavistolla.

Yello aloitti palloruudulla. Merkin kanssa takkuamista. Menee kyllä "sääntöjenmukaiselle" etäisyydelle merkistä, mutta EI SINNE, mihin sen haluaisin. Eli ei merkin taakse, vaan ohjaajasta katsoen merkin viereen vasemmalle. Tai menee ensin taakse, mutta sitten siirtää itsensä jännästi siihen viereen. Omituinen koira:). En tiedä pitääkö tästä nyt hermoilla kuinka kamalasti....? Palloruudut hyviä, ilman palloa jää nyt liian eteen, riskirajoille. Nyt kuurina pelkkiä palloruutuja. Ei se muuten mikään ongelma ole, ruutu meinaan (toivottavasti).
Ei saatu siis tehtyä tyystin kisanomaista, kun en hyväksynyt merkkiä ja höpöttelin joka välissä:)-.

Tunnari. Tässä vaiheessa satoi kamalasti, mutta kun pienen odottamisen jälkeen ei sade laantunut, pysyttiin suunnitelmassa. Vein itse oman ja Sari vei muut (vapaamuotoinen muodostelma + muutama väärä yli "normaalin" määrän). Pallottelin koiran kanssa ja sitten päästin kapuloille. Jopa vähän keuli ennen lupaa?! Hyvin teki töitä, ei koskenut vääriin ollenkaan, ote kapulasta tietysti huono, mutta se ei ole nyt pääasia. Vain ja ainoastaan tunnarilukon aukaiseminen. Onneksi näyttää nyt suht hyvältä. 

Luoksetulojuoksutusta kolmiossa. Yhdet hyvät pysähdykset ja siinä se. 

Tokassa setissä SariRu liikkuroi meille ohjatun, zetan, pätkän seuraamista ja parit kaukot (aloitus + pari vaihtoa). 
Ohjatussa ensin oikea (7+10). Merkille lähetysmatka vähän vajaa. Nyt tuppaa ohjatun merkillemenossa juosta suoraan kohden keskikapulaa. Multa huono reagointi, en antanut pydähdyskäskyä, vaan sanoin koiran nimen. Huonot refleksit! Merkki on huono ja hidas, se tarvii huomattavasti lisää treeniä. Kun ehtis ja viitsis! Vasen kapula 7+8. Kapuloilla ei tällä kertaa ongelmia, vain tuo merkki takertaa. En auttanut koiraa sen kummemmin noutamisissa. 
Zeta täysin kokeenomainen, kaikki asennot oikein, istuminen tosin hidas. Yellohan kaipaisi toki kautta linjan lisää vauhtia. Vähän hitaalla käy siellä täällä.
Seuraamiskaavio evl:ksi lyhyt, mutta sisälsi monipuolisesti kaikkia elementtejä. Tuntui ihan ok, askelsiirtymissä otin tarkoituksella (liian) lyhyitä askelia, joten perusasennot ok. 

Kaukot - no, ekana vaihtona m-s jumittaa nyt kunnolla ja tulee eteenpäin s-i ja s-m vaihdoilla. Eli ei uutta siltä rintamalta:)-.
Jätän varmaan varsin viime tippaan loppullisen päätöksen, osallistutaanko kokeeseen 24.8. Keskeneräisyyksiä ja epävarmuuksia on paljon. 
Toisaalta, jos mennään testailemaan koetilannetta, voi sitten jatkossa helpottaa, kun tietää, mitä voi tapahtua.
Uskoakseni kuitenkin tavoite 2-tuloksestakin on (yltiö)optimistinen. 
Katsotaan!

Sunnuntaina 18.8 treenattiin itsekseeen Vuorentaustassa - keihäänheittäjä samalla kentällä, oho! Kaaret kuitenkin sen verran lyhyitä, että oli varsin turvallista:)-. 

Kaukoja. Nyt onnistui se jumitusvaihtokin (m-s ekana vaihtona), ja keksin sitäpaitsi, kuinka Yellolle voisi vahvistaa s-m-vaihdon oikeaa tekniikkaa. En tiedä miksi ei ole aiemmin huomattu - käskin ihan oikeasti peruuttamaan ja siitä maahan. Alkaa jo tulla epätoivo noiden etenemisien kanssa. Loputon työsarka:(.

Palloruutuja ylimatkalla. Merkille menee suht ok, kun ollaan tekemässä ruutua tai pelkkää merkkiä. Ohjatun kanssa sen sijaan nyt suuria vaikeuksia, ei edes korjaustoimenpiteet onnistuneet. Jumpattiin vähän sitä merkin takana siirtymistä sitä mukaa, kun mä siirryin. 
Itse ohjatun kapulat tulivat kummastakin suuntaa hienosti (ja sitäpaitsi reippaalla laukalla!), vaikka alkoi jo hämärtää. 

Kotipihassa vielä metallia tuolla meidän matalalla hypyllä (ei olla aikoihin muistettu treenata). Raivostuttavaa, menee kyllä hypäten (ei vielä kapulaa suussa), saattaa jopa tulla kapulan  kanssa takaisin. Mutta ei missään tapauksessa hypäten. Metalli sucks!!!

Tiistai 20.8 ehdittiin kuin ehdittiinkin Haavistolle ennen kuin oli kenttä tyhjänä. Treenattiin ensin keskenään kaukoja, merkkiä ja joitain pientä.
Sitten ohjattu liikkuroituna, oikea  noin 7+10,  vasen noin 7+9. Kapulat, joo, suht ok, oikea eka ja vähän meni pitkäksi, vasen ok. Mutta se merkki on karmee:(. Vika toisto meni paikoksi, kun huonosta merkkiasennosta lähti kohden keskikapulaa. Tunnarit unohdin kotiin, joten saatiin hyvä syy jättää väliin:).

Keskiviikko 21.8 Mutalassa - kaikki epäonnistuu-treeni! Ensin omineni zeta. Nyt ei osattu sitten seistä! Muut sentäs onnistuivat. 
Kaukojen aloituksia ja muutamat vaihdot. Ne kyllä oikeastaan taisivat onnistua?
Hyppynoutoa. Noniin, hyppy jumittaa, kapula inhottaa, paluu kiertäen.... hyvin menee!

Paikallamakuu - Yello ei mene maahan toisellakaan käskyllä!!! (Vapautan ja uusi "aloitus"). Eikä nouse istumaan ekalla käskyllä! Jo on maailmankirjat sekaisin. Otan tämän jälkeen muutaman makuun aloituksen ja naksutan + palkkaan maahanmenot. Alkaa stressikäyrä nousta korkeuksiin, huh. Itse makuuosuus rutiinilla (sentään).

Vielä palloruutuja, merkkiä, ohjattu ja tunnari.
Voihan merkki! Hetsaamalla menee, mutta "normikäskytyksellä" jumii ja juoksee / kävelee mihin sattuu. Neuvoton olo just nyt. Ruutu tietysti hyvä, kun pallopalkkio. Ohjatun +kapuloidennoudot vaudikkaat ja hyvät. Molemmat n. 7+10.
Tunnari muuten ok, mutta pieni miettimistauko ennen työskentelyn aloitamista. Tarkasteli lähes kaikki kapulat, koski vain omaan. Valitettavasti tiputti kerran paluumatkalla. 

Ranteet auki? 
Kokeeseen meneminen nyt ainakin on varsin kaistapäistä..... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti