lauantai 24. elokuuta 2013

Kaistapäistä merkillistä

En sitten perunutkaan meidän tokokisaosallistumista, vaan mentiin katsomaan, kuinka meidän käy. Ja ihan hyvin mielestäni Yello suoriutui tämänhetkinen taitotaso huomioiden. 

Viimeistelyt ennen kisaa jäivät oikeastaan tekemättä. Jotakin pientä ja kivaa piti näperrellä to-pe, mutta en sitten kerta kaikkiaan jaksanut. Työharjoittelu ja kotitehtävät veivät nyt senkin valmistautumisajan. Tuskin tuolla kuitenkaan mitään ratkaisevaa merkitystä oli.

Sitten kokeeseen, liikkeet suoritettiin 2:ssa osassa ja liikejärjestys sekoitettuna. Tykkäsin kovasti liikejärjestyksestä -> merkkiliikkeet olivat eri setissä ja kaikki noudot olivat erotettu, mitään niistä ei tehty peräkkäin. Yello starttasi numerolla 5 (7 koiraa kaikkiaan).

Ensin paikallaolot: 

Istuminen - 10. Ainoa kymppi, istui kuin patsas:)
Paikallamakuu - 9. Mun moka, Yello tuli vinoon perusasentoon, enkä korjannut. Meni siis tietysti näin ollen vinoon makuuseen. Muuten hienosti. Meidän ryhmässä ei ollut kuin 3 koiraa, koska kaikkia seitsemää ei voitu laittaa yhtä aikaa.

Eka setti:

Ohjattu - 5. Saatiin arvonnassa vasen, tietysti, kun se on se vaikeampi. Eikä suoritus yllättänyt. Merkki-käskyllä lähti kohden vasenta kapulaa. Käskin stopata. Uudella merkkikäskyllä Yello meni onnekkaasti juuri ja juuri merkin kehän viereen sisäpuolelle - nokka kohden oikeanpuolimmaista kapulaa.... Tuskanhiki tässä vaiheessa otsalla. Mutta noutokäskyllä juuri oikeaan suuntaan ja upea nouto!! Viereentulo taisi jäädä vähän vajaaksi, mutta kuitenkin tuomari palkitsi kovan työn vitosella. 
Zeta - 9. Kaikki asennot oikein (järkkä maa-sei-is), tuomarin vähennys johtuu seisomiskäskyn yhteydessä tapahtuneesta pienestä koiran törmäyksestä mun polveen. Että silleen.
Kaukot - 0. Järkkä maa-is-sei-maa-sei-is-maa. Maa-sei-vaihtoon sekä lopun perusasentoon 2 käskyä. Nämä kun ynnätään siihen, että koira eteni 3/4 mittaansa, ei voitu enää pisteitä jakaa. Itse otan kaksoiskäskyt omaan piikkini - jännittynyt äänensävy sen teki. 
Tunnari - 7. Olihan se hidas, mutta erittäin TYYTYVÄINEN saa olla. Oma oli 3.vasemmalta. Yello aloitti haistelun vasemmalta, mielestäni ei oman haistamisen jälkeen enää jatkanut tarkastelua. Hyvähyvä!

Toka setti:

Seuraaminen - 7. Tuomarin mielestä olisi ilmeisesti saanut olla enemmän energiaa ja selkeämpää kontaktia suorituksessa. Ja perusasennot tietysti hitaita. Itsekään en ollut kovin tyytyväinen, mutta arvostelun tiukkuus vähän yllätti.
Luoksetulo - 8½. Upeat pysähdykset ja vauhti vikaan pysäytykseen asti. Viimeinen väli meni lönkötellen, siitä pistevähennykset. 
Metalli - 5. Olihan se vaikeaa. Otti kapulan selkeän miettimisen jälkeen. Mutta IHME- toi hypäten. En tiedä huomasiko tuomari, että mä heijasin koiralle vähän apua hyppyyn....:)
Ruutu - 8. Ihan mahti ruutu merkkeineen ja loppuineen päivineen, harmi, kun lähti merkille vasta toisella käskyllä. 

Yhteispisteet 213p., 3-tulos, sijoitus 5./7. 

Siinäpä se, yllätyksellisen mukavasti mennyt evl-debyytti. Nyt tuntuis tulleen treeni-intoa. Ehkä se siitä joskus vielä suttaantuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti