tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ohjattua

Vaikka tokon valmennusryhmätreenit ovat menneen talven lumia, vielä kerran oli (ohjatut) treenit. Vuorossa oli Kristan koulutus ja aihe koirakkokohtaisesti vapaa. Yello oli tokana vuorossa ja odotellessamme vuoroa oli mahdollisuus ottaa hallin päädyssä jäävät. Otin en nyt ihan "kokeenomaisesti", mutta vähän siihen tyyliin kyllä. Palkkailin välissä. Tehtiin pari krt järjestyksellä maa-sei-is. En tiedä mikä oli, mutta nyt Yello teki kaikki asennot kerrasta oikein. Ekassa seisomisessa vähän säätöä kävellessäni takaisin koiran luo. Yello lähti poikittamaan, mutta kertamuistutuksella sekin jäi pois. 

Oma treeniaiheemme oli ohjattu, sen eri osa-alueet. Eli ensin merkki. Yellohan hidastelee merkillä, kun ei osaa napata palloa "lennosta". Nyt saimme ohjeen jättää se pallo sieltä merkiltä pois ja palkata vauhdista. Joko kun koira tulee kohden tai jo kun se menee kohden merkkiä. Välillä myös pysäyttää sinne merkille. Pallon heittosuunta (koiran) liikkeen suunta. Ainakin tänään vauhtia oli runsaasti ja Yello teki hyvin. Jos Yello ei kaarra kunnolla merkin taakse (tuli treenissä kerran jyrkästi takaisinpäin, ikäänkuin merkin päältä), ohjataan ennen palkan lentämistä siirtymällä sopivaan sivusuuntaan.
Sitten ne kapulat. Vietiin kaikki kapulat, reunimmaiset syvyys n. 4, leveys n. 6-7m. Keskikapula syvemmällä kuin reunimmaiset. Ideana on ensin opettaa koira suuntaamaan reilusti sivulle. Sitten pikkuhiljaa keskikapulaa mukaan rivistöön ja tietysti myös sitä kisamatkaakin. Tosin normia leveämpää voi treenailla enemmänkin. 
Treeniä voi kasvattaa ottamalla sivuun jonkin esteen, joka koiran on kierrettävä ennen kapulalle menoa. Tämä vahvistaa sivusuuntaan menoa. 

Yello oli vielä avustajana paikallamakuuongelmissa toiselle koiralle. Yellolla ei ongelmia, onneksi.

Katsotaan lähtiskö tästä käyntiin tokoinnostus. Tavoite oli se TVA, joka ei kyllä treenaamatta tule.... Agilityynkään ei saatu kesäksi ryhmäpaikkaa, joten ehkä tokoa on helpompi treenata useammin kuin agia ilman ryhmää.
Ei mennyt tämäkään kuten Strömsössä. Mutta kahlataan eteenpäin, nyt kun tuota treeniaikaa on opintovapaalla normaalia enemmän:)-.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti