keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Talven hallitreenit

Tiistai 18.12 Pinotien hallissa valkkutreenit. 
Yellon settiä:
- jäävät: istuminen hyvä, seisominen ok, maahanmeno ei onnistu ilman apuja. Liikkuri naksutteli oikeista asennoista
- merkkiä: ensin Yello oli vähän pihalla, pyrki takaoikealla kauempana olevaan ruutuun + otti häiriötä ruutua suorittavasta koirasta sekä pyrki treenimerkin takaviistossa olevalle luoksetulomerkille. Häiriömerkkitreeniä siis pitäisi jossakin vaiheessa tehdä:).
- metallinoutoa. Taas oli metsku aika inhottava. Eka heitto oli vieläpä lyhyt, joten Yello kiersi hypyn takaisintullessa! Eli vinot ja lyhyet myös treeniohjelmaan... 
- ohjattua tavallisella puukapulalla, ohjatun kapulat jäi autoon. Hakusessa on tää homma. Mua ei oikein noi hallitreenit inspiroi, kun on ahdasta ja paljon porukkaa. Pitäisi osata paremmin suunnitella.
- kaukoja. Vaihdot ihan ok häiriöstä huolimatta. Ekana nousuna m-s taisi kerran epäonnistua.
- sivulletuloja, hyvin menivät

- ryhmäpaikallaolot, ei huomautettavaa.

Tiistai 8.1.2013 Pinotien hallissa valkkutreenit
- jäävät, istuminen ja seisominen ok, maahanmeno vain lievällä avulla
- merkkillejuoksua, pallo merkin takana
- ohjattua 5+3, kapulat, molempiin suuntiin 2 onnistunutta suoritusta, eka yritys (oikealle) ei onnistunut, lähti vain "jonnekin sinnepäin"
- metsku ensin tasamaanoutona (pyörittelyä), hypyn kanssa tosi hyvä! Molemmissa päästin liikkuvan kapulan perään
- ruutuun paikanhakuja läheltä, hyvin!
- ryhmäpaikallaolot ok

Tiistai 22.1 Pinotiellä jälleen
- tehtiin aluksi "kisanomainen" 4:n liikkeen setti. Lähinnä sen kisakäyttäytymisen treenausta liikkeiden välissä. Tarpeellista niin koiralle kuin ohjaajallekin. Ensin pätkä seuraamista, jossa parin käännöksen jälkeen lyhyt namipalkka ja siirtyminen seuraavaan liikkeen lähtöpaikkaan. Se oli luoksetulo, suorana. Sitten zeta 2:lla asennolla, istuminen ja seisominen. Tai molemmat menivät istuen. Koska "kisanomainen" en korjannut väärää asentoa. Vapautuksen jälkeen nopea seisominen siirtyessä viimeiseen suorituspaikkaan. Se oli hyppynouto ja meni metallin pyörittämiseksi. Toi kuitenkin lopulta. Tässä otin hetsauksen ja uusinnan heti perään. Jossakin välissä oli pientä innokkuutta, mutta sain sen nopeasti hallintaan. Kehun pitää olla vaan tosi rauhallinen, jotta mopo ei lähde keulimaan! Ja tätä pitää myös treenata enemmän.
- ohjattua kapuloilla, Vein merkille ja siitä molemmat suunnat kertaa 2. Yello teki hienosti. Odottelen kohta jo innolla kevättä ja kenttäolosuhteita. Nyt vielä matka 5+3.
- merkkiä lelulle, Vauhtia saisi olla enemmän, mistähän sitä saatais.... Nytkin oli ruutu aika lähellä merkkiä, ekalla suorituksella ruutu veti, mutta sitten ei enää
- ruutuun paikanhakuja, nyt on paikka vähän unohtunut. Kevättä ja sulia treenikenttiä odotellen:).

Tiistai 19.2 ja Pinotien halli
- jääviä
- ruutua
- merkkiä
- metskua
- vähän kaukoja (vaikeat vaihdot)
- ryhmäpaikallaolot ok


Tiistai 5.3 ja Pinotie
- ohjattua, matkat 5+4. Molemmat puolet kertaalleen, hyvin Yello totteli näytettävän suunnan
- seuraamisessa täyskäännöksiä molempiin suuntiin. Vasemman kautta kääntyessä peräpään käyttö saisi olla lopussa parempaa. Tehtiin vähän ylikäännöksiä, jolloin koira skarppasikin. Oikean kautta kääntö tuntuu itselle vieraalta suunnalta, koira kaiketi tekee suurinpiirtein ok.
- jäävistä maahanmeno, ensin namilla auttaen, sitten vartaloavulla ja viimein ilman apuja. Kaikki versiot onnistuivat
- metsku - tuo edelleen vaikea juttu (tehtiin hetsaten). Eka yritys huono ja Y. tuli sitäpaitsi takaisin ohittaen hypyn. Toka suoritus sitten ok.
- jäävistä seisominen. Muutama muistutus ilman seuruuta. Seuruusta meni istumaan ekalla yrittämällä, toka sitten jo sujui. Kyllä nää tästä joku kaunis päivä, kait?!
- luoksetulon stoppeja apparin kanssa välissä juoksuttaen. Seisomiset oli ihan ok-suorituksia, mutta ihan ei pystynyt hyväksymään. Maahanmeno sen sijaan kerrasta hienosti ja nopeasti. Sen jälkeen vielä yksi seisahdus, joka oli paras (tosin juoksuvauhti aavistuksen jo hyytynyt).
- ryhmäpaikallaolot ok

Nämä olivat meidän osalta viimeiset valmennusryhmätreenit. Seuraavalle kaudelle ei valmennusryhmään enää ollut tarpeeksi halukkaita, joten ryhmää ei perusteta. Saapi nähdä saammeko riittävästi liikuriapuja, jotta saataisiin kesän mittaan evl-luokka kisakuntoon. Aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti