perjantai 30. marraskuuta 2012

Tunnariahdistus:(

La 24.11 treenattiin Metsäkylässä. Tunnariahdistus on nyt totista totta:(. Epäilys on, että Yello ei osaakaan hakea mun hajustamaani kapulaa, vaan hakee viimeiseksi hajustettua + lämmintä kapulaa. Tai on oppinut jonkin muun tuntemattoman hajuerottelun, väärän sellaisen.  "Normaaliin" treenitapaamme tehdyt tunnarit onnistuvat. Näissä siis ainoa "lämmin" ja tuorehajustettu on se oma. Muut ovat joskus hajustettuja ja kylmiä, ottimilla vietyjä. Yellohan epäonnistui tunnarissa ennen viimeistä tokokisaa tehdyssä viimeistelytreenissä. Keli oli sateinen ja tuulinen ja tunnari oli hetken kentällä valmiina ennen kuin se suoritettiin (hajustamani kapula ehti jäähtyä). 
Tänään vein taas kapulat valmiiksi, testimielessä. Ja ennen tunnarisuoritusta tehtiin paria muuta liikettä. Yellolla ei mun mielestä ollut mitään käsitystä, mikä kapula pitäisi tuoda. Toisellakin vastaavanlaisella toistolla sama juttu. Sitten vasta onnistui, kun "jäähtymisaika" oli lyhyt.
Nyt kysellään tunnarin suhteen viisammilta ja katsotaan miten käy. Ainakin uusia kapuloita on hommattava. Ehkä myös aloitettava tunnarin opiskelu alusta.

- ruutua "merkiltä" pallolle ja ilman palloa. Loistavia onnistumisia. Ruudun loppuosa muuten ok, mutta ruudussa maahanmeno vasta 2. käskyllä
- zetaa, maahanmeno on nyt kateissa, menee aina istumiseksi. Eli apuja, palkkaa, taantumaa. Seisominen ja istuminen tänään molemmat hienosti.
- kaukoja, jälleen hieno s-i-vaihto, olin noin 5-6 metrin päässä. Edelleen m-s-vaihto ekana takkuaa. Aina joku jumi jossakin!
- merkkiä pallolla ja ilman, ei vielä liitetty stoppia

Ti 27.11 Valmennusryhmän treenit, RiittaR kouluttamassa. Tehtiin muutamaa juttua ennen omaa vuoroa.
- metalli tasamaanoutona, hyvin otti, vaikka kapula ei ollut sisätilassa vielä ehtinyt kunnolla lämmetä
- kaukoja häiriössä, hyvin onnistui myös s-i-vaihto, vaikka olin n. 7 metrin päässä. Myös seisomaannousu ekana onnistui tällä kertaa!
- seuraamista
- merkkiä pallolle
------ 
Meidän ongelmaliike koulutuksessa oli yllättäen tunnari. Tehtiin lainakapuloilla, jotka olivat hajustettuja, mutta vähemmän kuin nuo mun tämän hetken omat. 
Selostin ongelmamme ja ratkaisu oli makkaralla hajustettu oma. No ehkä en siihen mene, se on vasta se viimeinen konsti, kun muut on käytetty! Tehtiin 3 tunnaria, ensin toi oman, sitten toi väärän (vaikka merkkasi ja siirsi omaa), sitten toi taas oman. Koira oli selvästi ahdistunut ja epävarma kapuloilla, ei halunnut mennä sinne. Eli ratkaisu asiaan olisi kiva löytää, jotta koiralla (ja ohjaajalla) olisi jälleen mukavaa tämänkin liikkeen parissa.

--------------------------------
Sääennusteet lupaavat nyt talvisempia kelejä. Se merkkaa meidän kohdalla sitä, että ulkotreenaus jää vähiin. Halleillaan silloin tällöin, mutta siihen se sitten kaiketi jäänee. Tunnari jää nyt varmaan hautumaan ja keväämmällä sitten ratkotaan sitäkin innokkaammin.

Vuoden 2013 tavoite TVA!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti